Nieuws
10 december en 14 januari film en informatie permacultuur

10 december en 14 januari film en informatie permacultuur

Voor leden en belangstellenden organiseert de activiteitengroep van de
buurtmoestuin de BuurtKlaver twee avonden over permacultuur.

Op de eerste avond (10-12-2012) draaien we de fantastische film ‘A farm for the future’  van Rebecca Hosking. Kijk hieronder voor meer informatie.
De tweede avond (14-01-2013) geeft Hanneke wat uitleg over de principes van Permacultuur en kunnen we kijken of we er volgend seizoen al iets mee willen  en kunnen in onze buurtmoestuin.

Beide avonden zijn van 19.30 – 21.00u en worden gehouden in de Meerkoet, Meerkoetweide 39, Houten (koffie en thee op eigen kosten).

Film: ‘A farm for the future’
Een documentaire over de wereldwijde voedsel- en landbouwcrisis, en de mogelijke alternatieven met permacultuur.

“Rebecca Hosking, boerendochter die documentaire-filmer werd, gaat in op het energiegebruik in de landbouw, dat in de komende jaren kritiek zal worden, zonder in paniek te vervallen. Aan de hand van voorbeelden in Engeland verkent ze de mogelijke perspectieven, zoals een milieuvriendelijke land en tuinbouw die ons leven zou kunnen veranderen. Ze kiest ervoor om terug te keren naar de boerderij waar ze opgegroeid is en gaat die van haar vader overnemen. Maar HOE gaat ze boeren? Er komen wetenschappers van naam aan het woord: Patrick Whitefield, Rob Hopkins, Rosie Boycott, Richard Heinberg, Tim Lang e.a.. Niet alleen permacultuur-enthousiastelingen komen hier aan hun trekken: elk weldenkend mens kan zijn/haar voordeel doen met deze documentaire.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.