Nieuws
28 september Burendag: hulp nodig

28 september Burendag: hulp nodig

Beste Buurtklavers.

Over een maand is het Burendag. Dit heb je wellicht ook in de plaatselijke kranten al gelezen. Op mijn voorstel om op zondag 28 september een activiteit te organiseren in het kader van Burendag heb ik enkele reacties gehad. Echter nog onvoldoende om een activiteit op te zetten. Het is een uitgelezen kans om subsidie aan te vragen, maar op=op en de aanvraag moet voor 1 september gedaan worden. Heb je een idee om op Burendag te doen, bijvoorbeeld het begin maken van het bouwen van een kas, een opbergkast of iets anders, dan kun je dat bij mij melden. Ik wil met plezier een aanvraag indienen. Hiermee hebben we dan en een activiteit voor die dag, en geld om iets te verwezenlijken.

Daarnaast kunnen we de kindervoorstelling “Het Insectenhotel” laten spelen door Sonja Ewald welke zij voor een buurtmoestuin in Rotterdam heeft gemaakt. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen tussen 3 jaar en 8 jaar. We kunnen buurtbewoners uitnodigen de voorstelling bij te wonen, en zo ook weer kennis te laten maken met de Buurtklaver. Sonja is bereid de voorstelling tegen reiskosten en vrijwillige donaties van de aanwezigen te doen. De vraag aan de Buurtklaver is of we bereid zijn de reiskosten te betalen. De penningmeester heeft aangegeven dat er nog subsidiegeld is waar nog niets mee is gedaan, dat op deze manier een bestemming kan krijgen.

We kunnen iets dergelijks alleen beslissen op een ledenvergadering, en aangezien die niet meer plaats zal vinden voor die tijd vraag ik jullie via deze weg je uit te spreken door te reageren op de mail. (of via nsteijn@online.nl) Met een bouwactiviteit en een kindervoorstelling hebben we al een mooie middag, en kan dit afgesloten worden met een mooi maaltijdbuffet uit de tuin. Dit is allemaal mogelijk als er voldoende mensen aanwezig zullen zijn, en de activiteiten gedragen worden. In bijgaand schema zie je waar hulp voor nodig is. Ik wil je met klem vragen voor 1 september a.s. te reageren. (Voor de subsidie al veel eerder!! want deze moet voor 1 september zijn aangevraagd). Zodat we weten of we een Burendag kunnen organiseren, en daar ook in ’t Groentje over kunnen berichten.

Groet, Natascha

[vfb id=2]

Actie                                                                      Door wie?

1.  Eten maken
2.  Partytent* neerzetten
3.  Communicatie aan ’t Groentje/Trefpunt
4.  Bouwactiviteit coördineren
5.  Flyers in buurt en scholen
6.  Kleden en stoelen voor voorstelling

*wie heeft er een te leen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.