Appelplukdag 26 september!

De appels in en rondom Houten zijn rijp en worden volop geplukt. In de gemeente Houten staan op diverse plekken fruitbomen waar iedereen van kan genieten en dat gaan we dan ook doen. En het levert nog gratis appels op ook!

Eetbaar Houten nodigt je uit om op zaterdag 26 september tussen 10 en 12 uur gezamenlijk appels te plukken van de bomen aan de Klaverhof. We doen dat met ladders en speciale appelvangers. Van de geplukte appels wordt ter plekke appeltaart gebakken (in een Dutch oven) die we dan met een lekker drankje erbij meteen opeten. Ook kun je leren hoe je zelf de lekkerste appelmoes kunt maken. De appels die over zijn worden verdeeld onder de plukkers. Neem zelf een tas of emmer mee om appels te verzamelen. Ook ladders en appelvangers zijn van harte welkom. Heb je een Dutch oven of gasstel en wil je helpen bakken of appelmoes maken? Graag! Neem je spullen mee of mail naar Eetbaar Houten om af te stemmen (eetbaarhouten@gmail.com).

Eetbaar Houten is onderdeel van Transition Town Houten. Gezamenlijk ondersteunen wij initiatieven van inwoners die Houten groener, socialer en duurzamer maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.