Nieuws
Burendag 2014: 27-28 september

Burendag 2014: 27-28 september

BURENDAG
Graag trap ik af voor Burendag 2014. Deze valt officieel op 27 september (maar activiteiten mogen plaatsvinden op 26-27-28 september). Een kans om ons als Buurtklaver te laten zien en te genieten van een gezamenlijk oogstfeest.

VOORSTELLING HET INSECTENHOTEL
Geïnspireerd door een enorm leuke kindervoorstelling voor kinderen van ca 3-8 jaar die ik in Makeblijde zag, heb ik een poging gedaan deze voorstelling naar de Buurtklaver te krijgen. De voorstelling gaat over het groeien van planten en de rol van verschillende insecten in de tuin. De voorstelling is oorspronkelijk gemaakt voor een buurmoestuin in Rotterdam. De voorstelling lijkt me een enorm leuke omlijsting van burendag om de tuin te promoten met een oogstfeest. Een subsidie van het Oranjefonds kan financiële mogelijkheden bieden voor Burendag. Echter, bij nadere bestudering van de voorwaarden mag dit geld niet besteed worden aan een voorstelling. Het zou anders moeten worden bekostigd, en daarover wil ik met de actrice in overleg. Je kunt iets van haar en de voorstelling zien op www.mimekry.nl Het Insectenhotel.

Voorstelling ‘het insectenhotel’

SUBSIDIE BUURTKLAVER BURENDAG
Toch zijn er wel kansen voor subsidie op Burendag voor de Buurtklaver. We kunnen wensen voor de tuin realiseren door bijvoorbeeld materiaal te kopen voor projecten voor de tuin, en die in dat weekend af te trappen. Maak je wens bekend: de koude kas aanpakken; materiaal voor een ‘opbergkist’?
Dit kan natuurlijk ook omlijst worden met een oogstfeest. Er is een bedrag mogelijk van maximaal 500 euro. De aanvraag moet uiterlijk voor september binnen zijn, maar er geldt ook op=op. Wie een idee heeft kan zich bij mij melden, en ik ben bereid een aanvraag in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan: verzorgen van communicatie naar de leden en de buurt; verzorgen/opzetten van enkele partytenten; verzorgen van enkele vuurkorven om broodjes op te roosteren; activiteit voor kinderen te organiseren.

WIE HELPT MEE?
Graag hoor ik ook wie het leuk vind om een stuk organisatie van Burendag op zich te nemen. Heel eerlijk gezegd kan ik dat in die periode niet doen in verband met een groot aantal persoonlijke activiteiten en feestelijkheden in die periode. Wel wil ik dus de subsidie aanvragen als er een idee is, en de coördinatie op de achtergrond om kleine initiatieven samen te brengen zodat het een gezamenlijk feestje kan worden. Ik kan zelf alleen betrokken zijn bij activiteiten op zondag 28 september.

Ik hoor graag reacties op dit idee; wensen voor de tuin; en wie welke (kleine) activiteit wil organiseren voor die dag. nsteijn@online.nl
Hartelijke groet,
Natascha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.