Nieuws
Do 28-2: Lezing Permacultuur Fransje de Waard in Zeist

Do 28-2: Lezing Permacultuur Fransje de Waard in Zeist

Op donderdag 28 februari wordt in de bibliotheek Zeist een lezing gehouden over Permacultuur door Fransje de Waard in het kader van het thema “Natuur in stad en dorp.”

Tuinen van overvloed

Zelf op je balkon of dak je eigen groenten kweken, in je siertuin groenten telen zodat je een soepje kunt maken uit je eigen tuin en dit alles in evenwicht met de aarde. Permacultuur bied je de inspiratie en handvatten om dit te doen. Fransje de Waard, schrijfster van het boek ‘Tuinen van Overvloed’, vertelt donderdag 28 februari in Idea Bibliotheek Zeist hoe je dit aanpakt.

fransje-de-waard-tuinen-van-overvloed-3dbreedFransje de Waard wordt in Nederland gezien als de pionier op het gebied van permacultuur. Na haar studie Tropische Landbouw vertrok zij naar het land waar de permacultuur haar oorsprong heeft, Australië.

Ook in Zeist zijn inmiddels initiatieven op het gebied van permacultuur ontstaan, o.a. bij ‘Moeders Moestuin’ i.s.m. de Amandelhof. Bij permacultuur gaat men bij de productie van voedsel uit van de principes en processen van natuurlijke ecosystemen. Die productie wordt zo als vanzelf duurzaam.

Dit is de eerste van een serie lezingen in het kader van het thema ‘Groen dichterbij’ die Idea Bibliotheek Zeist in samenwerking met de lokale natuur- en milieuorganisaties organiseert. Kosten: € 3,50

Aanmelden: www.ideacultuur.nl of 030 – 691 69 44.

Aanvang 20.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.