Nieuws
Geslaagd Oogstfeest

Geslaagd Oogstfeest

Afgelopen zaterdag hebben we ons eerste Oogstfeest gehad! Om 13.00u kwam wethouder Nicole Teeuwen bij ons langs op werkbezoek. Nadat we wat over onze buurtmoestuin verteld hadden, is Nicole samen met Thijs en een aantal kinderen de tuin door gegaan en heeft geprobeerd zoveel mogelijk gewassen en kruiden te benoemen. Ze (her)kende er behoorlijk veel!

Daarna is een groep mensen onder leiding van Irene een wandeling gaan maken langs een aantal plaatsen in Noord-oost waar eetbare planten ‘in het wild’ staan. Na een uurtje waren ze weer terug en hebben ook nog uitgebreid door de tuin gelopen.

Vervolgens zijn we naar de Meerkoet gegaan. Daar is lekkere muntthee gezet van de Munt welke onderweg en in onze tuin geplukt is. De zoon van Irene heeft enorm veel appels tot heerlijke schuimige appelsap geperst. Ook waren er overheerlijke hapjes welke donderdagavond door een aantal leden in Makeblijde gemaakt zijn, deels van oogst uit onze tuin: heerlijk veganistische appel/rabarbertaart, boerenkoolcakejes en pompoen/knoflook flapjes. Kortom, zeker voor herhaling vatbaar!

Het oogstfeest is ook verschenen in de Weekkrant van Houten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.