Lezing in Permacultuur in je moestuin, 22 april IJsselstein

sample_moestuin_permacultuur_Pagina_04Altijd al willen weten wat Permacultuur is en wat niet? In deze introductielezing permacultuur is er aandacht voor de ontstaansgeschiedenis, de inhoud en de ethische principes van permacultuur.

Permacultuur is een ontwerpsysteem, met een focus op tuinen, landschappen en tuinderijen. Haar ontwerpprincipes zijn ook te gebruiken voor dorpen en steden, economische netwerken e.d. De ontwerp principes van permacultuur zijn gebaseerd op hoe de natuur werkt. Zo krijg je handvatten om met de natuur mee te werken waardoor je een tuin krijgt die het goed doet zonder dat er steeds grote ingrepen nodig zijn die tegen de ecologische realiteit ingaan. Dankzij biodiversiteit en dankzij efficiënte kringlopen zonder afval en andere energie-lekken bijvoorbeeld. In haar presentatie geeft Maranke Spoor hier voorbeelden van.

sample_moestuin_permacultuur_Pagina_10Onlangs heeft Maranke Spoor samen met Lucas Brouns hierover weer een boek bewerkt en vertaald: het heet ‘Permacultuur in je moestuin’. Dit is het eerste permacultuur-moestuinboek geschikt voor het Nederlandse/Vlaamse klimaat. Het boek reikt vele suggesties en voorbeelden aan voor de tuinliefhebber. Zo kun je bijvoorbeeld een eetbare siertuin maken. Op de avond van de lezing kunt u dit boek bekijken en is het te koop. Maranke Spoor, van Stichting Permacultuur Onderwijs zal hier tijdens de lezing ook over vertellen. Hier alvast een voorproefje van het boek in pdf

Locatie:
Fulcotheater
Overtoom 3
3401 BK IJsselstein

Info:
Presentator: Maranka Spoor
Datum: 22-04-15, aanvang 20.00 uur.

Meer informatie www.permacultuuronderwijs.nl www.marankespoor.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.