Nieuws
Tuinmail 3 november 2012: 24 november Spitdag!

Tuinmail 3 november 2012: 24 november Spitdag!

Oogsten:
–  Alles!
Omdat we 24 november de tuin gaan omspitten moet voor die datum alle groente eruit. Laat de spruiten nog zo lang mogelijk staan, de andere groenten kunnen volop geoogst worden.

Tuinklussen:
– 24 november: met elkaar de tuin winterklaar en voorjaarrijp maken!

De wateroverlast in de tuin blijft een probleem. We hebben gleuven gegraven met drainagebuizen, maar het water stroomde nog steeds niet weg. Inmiddels hebben we het Wellantcollege ingeschakeld. Een aantal leerlingen met docent hebben op verschillende plekken in de tuin grondboringen en dichtheidsmetingen gedaan. De grond blijkt helemaal dicht en vast te zitten, waarschijnlijk door de zware machines die er op hebben gestaan.

Het plan is nu om diep te gaan spitten om te zorgen dat de grond weer loskomt. En dan niet een beetje en lukraak maar systematisch in een lange rij achter elkaar voren voor voren uitspitten. En wat is er leuker dan dit met al onze leden samen te doen en tussendoor rugstrekken, koffie, thee of chocolademelk drinken met uiteraard iets lekkers erbij voor de harde werkers? Dit gaan we doen op zaterdag 24 november vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur. Neem je schop mee!.
Die dag gaan we dan ook de winterrogge en knoflook de grond in doen.

Closetrolletjes sparen!
In de ALV vertelden we jullie over het thuis voorzaaien van zaaigoed. Dit gaan we doen in bakken, met daarin halve closetrolletjes gevuld met zaaigrond. In het vroege voorjaar organiseren we hierover een instructiebijeenkomst. De datum hiervan wordt nog bekend gemaakt.

Wilgen knotten voor wilgentenen.
De heg is hier en daar aan reparatie toe. De Milieuwerkgroep begint weer met het knotten van wilgen. Deze wilgentenen kunnen we goed gebruiken voor de heg. Wil je meehelpen met knotten en wilgentenen verzamelen voor de tuin? Laat het weten aan Renée Brabers (reneebrabers@hotmail.com). Zij heeft contacten met de Milieuwerkgroep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.