Verslag Buurtklaverbespreking 4 mei

Afgelopen zaterdag, 4 mei, bij onze 12-uurs bespreking hebben we de volgende dingen bedacht.
Aanwezig waren Hette, Levi, Daisy, Thijs, Petra, Diane, Reinier en Renée.
1. Het lijkt Daisy (voor wie haar niet kennen: zij is de dochter van Thijs en Annemarie) zo’n leuk idee om de tuin tot een paradijsje om te toveren voor vogels en insecten. Ze stelt voor om vogelhuisjes op te hangen, om in de voortuin een voedertafel te maken voor vogels en om een bijenkorf  en een insectenhotel te plaatsen.
Besloten wordt:
 • om te onderzoeken hoe het beste een vandalismeproof -gezien de ervaringen in bos Nieuw-Wulven- insectenverblijf te maken. Geopperd wordt om in een blok hout gaatjes te boren. Daisy gaat dat verder uitzoeken.
 • dat Daisy en Renée met de imker in de Meerkoetweide contact opnemen over de bijen
 • dat zij samen met de school gaan praten over toestemming om die vogelhuisjes aan de schoolmuur op te hangen
 • dat we op zaterdag 21 juni van 10 tot 13 uur een zonnewendefeest willen houden in de tuin met vogelhuisjes timmeren en verven voor de kinderen en een voedertafel maken.
 • om 12 uur gezamenlijke brunch met zelf meegebrachte heerlijkheden, zoveel mogelijk produkten uit de tuin. Eigen bord, beker, bestek ook meebrengen.
 • dat Petra de zonnewende festiviteiten coördineert
 • dat Hette voor materialen zal zorgen (plankjes, plakkaatverf etc)
 • dat Diane voor een verbandtrommel zal zorgen (hopelijk niet nodig)
 • Daisy is voortvarend met haar bijenproject aan de slag gegaan en is met Renée op bezoek geweest bij Frans en Ria Wannooij, imker aan de Meerkoetweide.
  Frans heeft 10 kasten met bijen van het Buckfast ras, een lief soort bijen die niet snel steken. Hij gebruikt ook geen antibiotica.
  Hij vindt het een prima idee om een kastje in de BuurtKlaver te plaatsen, mits daar een goede plek voor gevonden kan worden. De bijen zullen onze bloemen en de lindebomen in het park geweldig vinden.
  Momenteel is hij druk met het op laten groeien van jonge koninginnen, dus het zal ergens juni worden voor de bijen kunnen arriveren.
  Aanstaande zaterdagochtend komt Frans naar de tuin om te kijken wat een mooi plekje is voor zijn bijenvolkje.
  Bij het zonnewendefeest op 21 juni zou de bijenkast officieel in gebruik genomen kunnen worden. Wordt vast heel spectaculair!
  We moeten alleen nog wel ook toestemming hebben van de directeur van Klavertje Vier, omdat de bijen wel dicht bij het schoolplein staan. Hopelijk kunnen Daisy en Renée hem volgende week overtuigen.
2. De Nieuwsbrief wordt gemist. Renée gaat kijken of die weer opgestart kan worden.
3. Diane vraagt of het mogelijk is dat er een nieuwe ledenlijst rondgestuurd kan worden. De anderen zouden die graag ook ontvangen omdat Corrie en Diane er nog niet opstaan. Renée zal Hanneke als zij terug is van haar voettocht vragen.
4. Graag het zaaigoed dichtbij de paden plaatsen omdat de beschikbare ruimte dan optimaal gebruikt wordt.
5. In juni wordt het pomp-project gestart. Dan zal er weer een cijferslot komen. Tot dan graag de pomp afsluiten als je de tuin als laatste verlaat. Dat is namelijk een voorwaarde geweest van de gemeente. Voorlopig doen we dat met het lichtblauwe ijzerdraadje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.