Geen categorie
Voorbereiding van het zaai-seizoen: WC-rolletjes sparen !!!

Voorbereiding van het zaai-seizoen: WC-rolletjes sparen !!!

Helpen jullie mee om wc-rolletjes te sparen?

Hebben jullie door de zon en de hogere temperaturen na het griepvirus inmiddels ook het tuinvirus te pakken?

Ik wel ! Dus ik ben alle zaden van vorig gaan controleren en mijn voorraad WC-rolletjes gaan tellen. Dat viel vies tegen.

In m’n uppie spaart het vrij langzaam … Maar dankzij de steun van andere Buurtklavers heb ik de eerste zaadjes toch kunnen voorzaaien: nachtschades als tomaten, aubergines en paprika’s hebben een lang seizoen nodig en moeten al vanaf februari (bij een constante kamertemperatuur van rond de 20-25o C !!! ook ’s nachts… !) voorgezaaid worden. Dat kan dus uitstekend in WC-rolletjes, die je in 2-en of zelfs in 3-en knipt: de zaailingen moeten daarna toch verspeend (de eerste keer verpot) worden naar een groter potje, en dat kan meteen met het ½ of 1/3 wc-rolletje-en-al. Scheelt een hoop tijd en gerommel.

Niet iedereen wil natuurlijk in februari al de hele huiskamer vol hebben met warmte minnende zaailingen, maar … als we het seizoen in de Buurtklaver willen vervroegen en verlengen, is het toch handig om voor eind maart wc-rolletjes bij de hand te hebben om veel van onze planten een vliegende start te geven.

Bonen en lathyrus (vanwege hun lange wortels) en knolzaden zoals bietjes, wortels, etc. (die vanwege hun knol en penwortel niet gestoord wilen worden bij het verplanten) kunnen beter in hele wc-rolletjes opgekweekt worden.

Als iedereen er nu een páár spaart (je kunt ze kwijt bij leden van de Verbouwgroep: Thijs, Reinier, Diane, Marjan Tuls, of Hetty), hebben we er straks genoeg om bonen, sla, andijvie, bietjes, broccoli, boerenkool, spruitjes, pak choi, etc. voor te zaaien! Zelfs worteltjes en bietjes kunnen dan in de wc-rolletjes voorgezaaid worden – als je ze maar heel houdt en niet in 2-en of 3-en knipt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.